VACATURE: vertrouwenspersoon

We doen ons best om te zorgen dat NTC Het Noorderlicht voor iedereen een leuke en leerzame ervaring is. Toch kan het zijn dat een leerling in een situatie komt waarover hij/zij graag met iemand in vertrouwen wil kunnen praten. Voor dit soort situaties hebben we de afgelopen jaren een vaste vertrouwenspersoon binnen NTC Het Noorderlicht gehad. Helaas legt zij vanaf komend schooljaar haar taken neer. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor de rol van vertrouwenspersoon.

Naast het voltijds onderwijs wat onze leerlingen elders volgen, biedt NTC Het Noorderlicht drie uur onderwijs per week aan. Ons onderwijs richt zich enkel op de Nederlandse taal en cultuur. Wegens het geringe aantal lesuren zijn we op zoek naar iemand die, wanneer nodig, op vrijwillige basis beschikbaar is.

Wat doet de vertrouwenspersoon?

De leerkracht en schoolleider zijn altijd het eerste aanspreekpunt voor leerlingen. Daarnaast zijn leerlingen óók welkom bij de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt bij meldingen en klachten over bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen (seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld). Zij vertelt over de procedure en helpt de leerling waar nodig.

Naast de leerlingen, is onze vertrouwenspersoon er uiteraard ook voor ouders en personeel. Overleg met de vertrouwenspersoon kan mondeling, na het maken van een afspraak, of schriftelijk.

Zoals de naam ‘vertrouwenspersoon’ al zegt, wordt alles wat met de vertrouwenspersoon wordt besproken, vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat niemand hoeft te weten wat er met de vertrouwenspersoon is besproken of dát er met de vertrouwenspersoon contact is gezocht. Andere mensen (bestuur, ouders, betrokkenen) worden alleen ingelicht als dat samen is afgesproken.

Interesse?

Wanneer je geïnteresseerd bent in de rol van vertrouwenspersoon voor NTC Het Noorderlicht kun je een e-mail sturen naar:
Kirsten van Hofwegen
Voorzitter bestuur NTC Het Noorderlicht
E-mail: voorzitter@ntc-noorderlicht.org

http://www.ntc-noorderlicht.org/

 

Advertenties